Výklopné systémy Blum, přehledně a jasně

Plánujete novostavbu nebo jen rekonstruujete vaší kuchyň a rádi byste sáhli do velmi moderního a praktického řešení výklopů skříněk? Co to ten výklop vlastně je a jaké výklopy může značka Blum nabídnout? V tomto článku se vám pokusíme tuto problematiku přiblížit. Možná vám dodáme inspiraci a třeba se rozhodnete pro výklopy právě od této velmi kvalitní značky, kterou můžeme s čistým svědomím doporučit.

 

Co jsou to výklopy?

Abychom to vysvětlili úplně jednoduše. Každá kuchyňská skříňka se nějak otevírá, kde většina populace byla doposud zvyklá otevírat dvířka do boku, což může být u výše položených skříněk nepraktické a zároveň to nepůsobí zrovna esteticky.

Výklopy se otevírají, respektive vyklápí, směrem nahoru, což má hned několik výhod. Rozsah pohybu působí velmi ladně, esteticky a u otevřené skříňky nehrozí, že se uhodíte do hlavy. Výklopy jsou taktéž i praktické. Velmi snadno se otevírají a lze je v libovolné pozici zastavit, takže se vám nestane, že byste na úchytky v horní pozici nemohli dosáhnout. Další nespornou výhodou je velmi tiché a měkké dovírání. Nikde nic nebouchá, nedře a nedělá zbytečný hluk. Dlouhá životnost a záruka je samozřejmostí, o tom asi nemusí být ani řeč. Pokud by vás to ale více zajímalo, tak jsme se o značce Blum rozepsali v tomto článku.

 

Rozdělení výklopů

Výrobce Blum přichází s velmi rozmanitým řešením výklopů, aby si každý zákazník mohl najít optimální řešení pro svůj domov. Z tohoto důvodu existuje hned několik druhů výklopů, kde každý výklop se hodí na trochu něco jiného. V základní nabídce najdeme tyto druhy výklopů:

 

Výklopy Aventos HF - skládací výklopy

HF jsou ideálním řešením pro vysoko položené dvoudílné skříňky. Jelikož se výklop skládá ze dvou částí, tak stačí i opravdu malý prostor mezi stropem a skříňkou, aby se tam výklop pohodlně vlezl a nebylo otevírání nikterak limitované. U tohoto druhu mnoho zákazníků ocení i různě vysoká čela a prakticky umístěné úchytky, na které lze snadno dosáhnout v jakékoliv otevřené pozici.

Aventos HF je pro výšky korpusu od 480 mm do 1040 mm a šířky korpusu do 1800 mm. V tomto odkaze najdete kompletní nabídku Aventos HF.

vyklop-hf2

vyklop-hf1

 

Výklopy Aventos HS - výkyvné výklopy

HS se hodí pro velkoplošná a jednodílná čela u horních skříněk, která se naklání přes korpus. Jedná se o velmi ladné a estetické otevírání, kde se dají realizovat i věncové lišty nebo postranice.

Aventos HS je pro výšky korpusu od 350 mm do 800 mm a šířky korpusu do 1800 mm. V tomto odkaze najdete kompletní nabídku Aventos HS.

vyklop-hs1

vyklop-hs2

 

Výklopy Aventos HL - zdvihací výklopy

HL je určeno pro menší jednodílná čela, která se paralelně zvedají úplně nahoru. Jedná se tak o optimální řešení vysokých skříní na potraviny a na horní skříňky s čílky nad nimi. Zákazníci u tohoto výklopu často oceňují fakt, že při otevření je výklop mimo přirozený pohyb uživatele v kuchyni a tak může být výklop během vaření normálně otevřený.

Aventos HL je pro výšky korpusu od 300 mm do 580 mm a šířky korpusu do 1800 mm. Taktéž obsahuje jen 5 zdvihačů a 4 teleskopy pro všechny oblasti využití. Zdvihače a čelní kování jsou přitom využitelné symetricky. V tomto odkaze najdete kompletní nabídku Aventos HL.

vyklop-hl1

vyklop-hl2

 

Výklopy Aventos HK top

Aneb jak uvádím sám výrobce: “Funkce v krásném balení”, s čímž můžeme maximálně souhlasit. Aventos HK top je ideální pro ten nábytek, kde chcete řešit i ty nejmenší detaily. Tento výklop se hodí pro malé výšky korpusů v horních skříňkách.

Aventos HK top je pro výšky korpusu od 205 mm do 600 mm a šířky korpusu do 1800 mm. V tomto odkaze najdete kompletní nabídku Aventos HK top.

vyklop-hktop1

vyklop-hktop2

 

Výklopy Aventos HK S - malé výklopy

HK S se hodí pro malé korpusy, jako jsou například nad lednicí nebo potravinovou skříní. Tento typ se při otevírání vyklápí směrem nahoru a zákazníky často překvapí svým velmi komfortní montáží a následnou obsluhou.

Aventos HK S je pro výšky korpusu do max. 600 mm a šířky korpusu do 1800 mm (v závislosti na faktoru výkonnosti). V tomto odkaze najdete kompletní nabídku Aventos HK S.

vyklop-hks1

vyklop-hks2

 

Přehledně, kdy jaký výklop použít?

Věříme, že následná tabulka vám prozradí více, než obsáhlý text. 

tabulka-vyuziti-vyklopu

 * Z ergonomického hlediska doporučujeme maximální výšku korpusu 600 mm. Dodržíte-li však hranici faktoru výkonnosti, můžete realizovat rovněž vyšší výklopy.
** Vše záleží na hodnotě faktoru výkonnosti.

 

Závěrem

Na kování značky Blum jsme specialisté. Denně odpovídáme na desítky dotazů z řad zákazníků a tak jsme připraveni vám jakkoliv poradit a najít vám optimální řešení. Pokud vás tedy něco zajímá, neváhejte se na nás obrátit. Pevně věříme, že budete s touto značkou spokojení stejně tak, jako stovky dalších zákazníků.