Nábytkové kování Blum, špička v Evropě

Potřebujete si vybavit domácnost? Hledáte ideální kompromis mezi hezkým vzhledem, moderním designem, praktičností a hlavně kvalitou? Dáme ruku do ohně za to, že jste při hledání už určitě slyšeli o značce Blum. Pokud však ještě ne, tak jsme pro vás napsali tento článek, který vám značku a její hlavní výhody přiblíží.

kovani-blum

Obsah

 

Doživotní záruka na kování Blum

V první řadě by bylo dobré zmínit, že firma Blum nedělá celý nábytek, ale nábytkové kování, ve kterém jsou opravdovou špičkou v Evropě. Vše vytváří v maximální kvalitě a provedení, což potvrzují doživotní zárukou na jejich produkty.

Kování Blum využijete všude tam, kde se váš nábytek otevírá. Nejčastěji tedy využijete v kuchyni u výsuvných šuplíků a dvířek, ale zároveň například i v koupelně či v ložnici.

 

Vychytané trendy a standardy

Díky své velikosti a stabilitě dokáže firma držet krok s nejmodernějšími trendy na trhu a tím nabídnout opravdu aktuální, až nadčasové, kování. Zároveň toto kování dodržuje základní standardy pro moderní otevírání, jakým je například plný výsuv šuplíku nebo výklopy u skříněk, které zůstanou stát v jakékoliv pozici. Vše vám ještě podrobně přiblížíme níže.

 

Lehký a tichý chod

Od našich zákazníků sbíráme na kování Blum hodně kladných ohlasů, kde si nejčastěji vychvalují tichý a lehký chod s tlumením. Zejména pak u kuchyňských šuplíků stačí opravdu jen velmi jemné ťuknutí pro otevření a následné zavření při zatížení až 65 kg.

 

Jednoduchá montáž

U tohoto kování je velmi jednoduchá montáž díky technice “clip”. Pokud bychom to měli shrnout, prakticky nepotřebujete žádné nářadí krom aku vrtačky, kterou přivrtáte základní prvky do šuplíků či skříněk. Následně stačí vše už jen zaklapnout do sebe a seřídit zdvihač přesně dle hmotnosti dvířek, aby po otevření zůstaly ve stejné pozici. 

blum-aventos-montaz blum-aventos-montaz2

 

Blum movento

Blum movento je považován za jeden z nejrafinovanějších a nejdůmyslnějších vodících systémů, co lze zakoupit. Movento nabízí velmi synchronizovaný lehký chod otevírání a zároveň lze seřídit ve 4 směrech, aby byly dodržené přesné mezery u šuplíků a čela skříněk. Movento je často vyhledávané i kvůli své skvělé nosnosti. Hravě unese až 70 kg nákladu a zároveň si zachová výše zmíněné vlastnosti. Tento systém se tedy využívá hlavně v kuchyních, kde potřebujete bezpečně uložit těžké hrnce, pánve nebo například talíře.

blum-movento

 

Systém výklopů Aventos

Jak jsme již zmínili v úvodu článku, Blum přichází i s elegantním a kvalitním výklopem u skříněk. Výklopy lze nastavit tak, aby i velké a těžké dvířka se otevíraly snadno a zároveň zůstaly ve stabilní pozici. Systém Aventos se pak dělí na několik různých variant.

vyklopy-polic-blum

 

Systém AVENTOS HF je dělaný přímo na míru pro dvoudílná čela horních skříněk. AVENTOS HK TOP je pak velmi oblíbený pro své minimalistické pojetí a otevírání v jednom kloubu. Pro menší skříňky se pak skvěle hodí AVENTOS HL, kde se čelo zvedá paralelně nahoru, což působí velmi esteticky a ladně. Další velmi vyhledávanou alternativou je například AVENTOS HS.

 

aventos-hf 
Aventos HF

aventos-hs
Aventos HS

aventos-HL
Aventos HL

aventos-hk-top
Aventos HK TOP

 

Závěrem

V případě, že hledáte opravdu kvalitní nábytkové kování, tak s Blum nesáhnete vedle. My sami toto kování používáme a dokážeme ho porovnat s dalšími výrobci, kde Blum jasně vítězí. Pevně tedy věříme a doufáme, že jsme vám tímto Blum přiblížili. Pokud máte však jakékoliv otázky, tak se na nás s důvěrou obraťte, cokoliv s vámi rádi probereme.